Verlanglijstje Sinterklaas

Last update:

Verlanglijstje Sinterklaas

Soms is het zelfs voor kinderen moeilijk om een verlanglijstje voor de verjaardag, Sinterklaas, of Kerst te maken. Wat er vaak gebeurd is dat er het grote speelgoedboek van de speelgoedwinkel wordt doorgebladerd. Hier worden dan artikelen aangekruist of uitgeknipt en opgeplakt. Een goede stunt van die speelgoedwinkel, maar vaak worden bepaalde dingen gevraagd, die onnodig en onbruikbaar zijn en juist weer andere dingen vergeten.

Zo geef je een goed cadeau

 • Bespreek met de ouders wat je van plan bent te kopen voor het kind. Vaak vinden ouders het niet fijn als hun kind veel snoep krijgt. Soms zijn kinderen nog te klein voor bepaald speelgoed, zoals slijm of klei ( stoppen het in de mond).
 • Is het kind een buitenkind of een binnenkind?
 • Denk bij Sinterklaas cadeautjes ook aan buitenspeelgoed en aan verjaardagscadeautjes in de zomer ook aan spelletjes voor binnen. Dit geeft veel meer mogelijkheden.
 • Is het handig om aanvullingen te geven van bepaald speelgoed, bijvoorbeeld Lego?
 • Koop geen speelgoed, waarbij je hoopt, dat hij er interesse in krijgt. Bijvoorbeeld oefenboekje schrijven, als je weet dat hij dat niet graag doet.
 • Koop niet zomaar iets wat op het verlanglijstje Sinterklaas staat. Je weet uit ervaring wat geschikt is en wat een rage is, waar de belangstelling snel vanaf zal zijn.
 • Schrijf al lang voor de verjaardag of voor Sinterklaas dingen op, waarvan je merkt dat hij ze mist. Bijvoorbeeld nieuwe stiften, aanvulling kapla, kleertjes pop…..
 • Bespreek met je kind wat er op het verlanglijstje komt en noem onderwerpen, waar hij of zij zelf niet aan denkt: iets voor de slaapkamer, een kledingstuk, sieraden, iets lekkers, iets voor de sport of de hobby van je kind…
 • Kinderen kijken vaak naar de hoeveelheid cadeautjes en niet naar de waarde. Ook onder de €10,00 kan je goede cadeautjes kopen. Zie mijn blog: Schoencadeautjes goedkoop en verantwoord.

Verlanglijstje Sinterklaas knutselen

Voor Sinterklaas is het heel gebruikelijk dat men een verlanglijstje maakt. Misschien is het ook heel handig om dit voor de verjaardag te doen, maar let op dat je kind daar niet te hebberig door wordt. Vaak willen verjaardagsgasten liever zelf bepalen wat ze geven. Het is ook goed voor kinderen om te ervaren dat soms een cadeautje tegen kan vallen. Ze moeten leren dan toch dankbaar te zijn, of in ieder geval niet te laten merken dat ze wat teleurgesteld zijn.

 verlanglijstje sinterklaas
verlanglijstje op zak
verlanglijstje sinterklaas
verlanglijstje op baard van sint

Knip uit bruin papier de zak van Piet. Schrijf daar samen met je kind de gewenste cadeautjes op. Als je kind wensen heeft, die in een reclamefolder staan, kan hij deze zelf uitknippen en op de zak plakken.

Knutsel samen met je kind het hoofd van Sinterklaas en schrijf op de baard de wensen.

Hoe gezellig staat deze mijter-slinger in huis.Maak 1 voorbeeld van een mijter van karton. Je kind kan deze omtrekken op rood papier en uitknippen. Sommige mijter kunnen versiert worden met een geel kruis, op andere plakt of schrijft je kind zijn wens.

Je kan ook een slinger maken van vlaggetjes. Sommige vlaggetjes kan je kind beplakken met een voorstelling geknipt uit sinterklaas-papier. Andere witte vlaggetjes kan op getekend worden. Op andere schrijft of plakt hij zijn wens.

Een verlanglijstje voor de verjaardag kan op verschillende manieren. Je kind kan een boekje maken en op iedere bladzijde een wens schrijven. Ook een leuk idee is het om het verlanglijstje in de stijl van de verjaardagsfeestje te maken, bijvoorbeeld verlanglijstje in een schatkistje bij een piratenfeestje, of wensen aan een regenboog bij een unicorn-feestje.

Tips voor pakjesavond cadeau kind

Duplo/lego

Dit duplo pakket is erg leuk voor jonge kinderen, ze zullen er met veel fantasie mee spelen. Als het kind ouder dab 5 jaar is, is het een idee om lego te geven. Kinderen spelen jaren met lego.

Rijdend speelgoed

( step, fiets,..) Rolschaatsen zijn weer helemaal in. Hier zitten stoppen voorop, waarmee geremd kan worden. Ook is een skateboard een leuk cadeau, waarmee kinderen hun evenwicht kunnen ontwikkelen.

Gezelschapspel

Voor de grotere kinderen en natuurlijk ook voor volwassenen blijft monopolie een klassieker , die in geen gezin mag ontbreken. Voor jongere kinderen is er monopolie junior, maar er zijn ook gezelschapspellen, zoals uno, die leuk en goedkoop zijn.

Boeken

Zelf vind ik het altijd fijn om een mooi boek te geven. Aan de binnenkant van de kaft schrijf ik dan iets persoonlijks voor diegene die het boek krijgt. Voor de allerjongsten is een prentenboek een fijn cadeau. Zoals dit grappige boek, dat niet gaat over een eenhoorn, maar over een nee-hoorn. Voor kinderen in groep 3 zijn er boekjes die ze al zelf kunnen lezen. Voor de oudere kinderen zijn er mooie leesboeken zoals de boeken van Mees Kees of boeken waar kinderen informatie in op kunnen zoeken, zoals dit dinosaurusboek.

Creatief speelgoed

(kinderverf, kleurpotloden) Speelklei is erg leuk creatief speelgoed, zowel voor meisjes als voor jongens. Door te spelen met speelklei kunnen kinderen zich goed ontspannen.

In Sinterklaascadeau kind per leeftijd heb ik een lijst gemaakt van verantwoord speelgoed voor kinderen van 1 tot en met 8 jaar.

Tips voor cadeau vrouw

 • leuker geurtje
 • bioscoopbon
 • plant of bloembollen
 • iets voor in het interieur
 • boek of tijdschrift

Tips voor cadeau man

 • lekker geurtje
 • koffiemok
 • gereedschap
 • iets voor het scheren
 • iets lekkers te snoepen
 • boek of tijdschrift

Geven is leuker dan ontvangen

verlanglijstje op slinger schrijven en plakken

We leren kinderen dat geven vaak net zo leuk is als ontvangen. Als kinderen wat ouder worden gaan ze ook spontaan dingen geven. Ze merken dat ze mama of papa daar blij mee maken. Een geplukt bosje bloemen, of een mooie tekening, daar maken ze veel mensen blij mee. Ook volwassenen worden blij van geven. Wat is het leuk om speciaal voor die vriend of je partner datgene te geven, waar hij of zij ontzettend blij van wordt.

Hoe geef je een origineel cadeau?

Als je iemand goed kent, is het vaak niet moeilijk: je weet welk geurtje, of welk boek hij of zij van houdt. Als je iemand minder goed kent kom je vaak uit op de algemene cadeaus, zoals bierpakket voor een man, maar wat als hij niet van bier houdt? Het beter om bijvoorbeeld een cadeaubon, een bloemetje voor op tafel, een pakketje met levensmiddelen, of zelfgebakken koekjes of taart te geven. Hiermee maak je iedereen blij. En als hij of zij het niet gebruiken kan, wordt het vaak weer doorgegeven aan een ander, want… ‘Geven is leuker dan Ontvangen!’

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Foto van auteur

SCHRIJVER

Ik ben Lisa een moeder van drie volwassen kinderen, oma van twee kleinkinderen en ervaren kleuterlerares met meer dan 30 jaar ervaring in de klas. Mijn passie voor onderwijs en mijn liefde voor kinderen heeft me geleid naar een carrière als leraar bij de kleuters. In al die jaren voor de klas heb ik gezien hoe belangrijk een stevige basis is voor de toekomstige groei en ontwikkeling van kinderen.