Uitdeelcadeautjes

Last update:
uitdeelcadeautjes

Uitdeelcadeautjes


Bij een kinderverjaardag of een andere gelegenheid, zoals afscheid van de peutergroep, afscheid van school, bij verhuizing of iets dergelijks wordt er meestal getrakteerd. Er zijn veel mogelijkheden waar je kind op kan trakteren: gezonde traktaties, snoep-traktaties en speelgoed-traktaties. Zelf vind ik de combinatie van uitdeelcadeautjes met iets gezonds de leukste en beste traktatie. Zo hebben de kinderen iets om mee naar huis te nemen, als aandenken van je kind en iets lekkers om meteen op te eten. Het is leuk om er dan een kaartje aan te maken, waarop de naam en eventueel de leeftijd van je kind staat.

Uitdeelcadeautjes moeten natuurlijk niet te duur zijn, omdat er soms wel 30 kinderen of meer in de klas zitten. Tel maar uit wat je dan kwijt bent…. Maar het is ook belangrijk dat uitdeelcadeautjes toch redelijk van kwaliteit zijn, want het is juist de bedoeling dat er een periode mee gespeeld kan worden.

Traktaties

Kindertraktaties kunnen van snoep zijn of gezond van fruit of iets dergelijks. Vraag even na wat de bedoeling is, soms zijn er regels over de traktaties. Het is natuurlijk leuk voor je kind als de traktatie er mooi uit ziet. In mijn blog: kindertraktaties heb ik ook makkelijke en gezonde traktaties beschreven.

Uitdeelboekjes

Kinderboekjes zijn altijd geweldig om te geven. Je maakt er niet alleen de kinderen blij mee, maar ook hun ouders, want een boekje is verantwoord speelgoed.

Voor de kleintjes zijn er leuke uitdeelboekjes van Nijntje, Woezel en Pip, of Dikkie Dik. En de iets grotere peuters zijn de uitdeelboekjes van Rupsje Nooitgenoeg, Bobbi, Bobbi of Gonnie en vriendjes erg leuk. Voor de oudere peuters en kleuters vind ik persoonlijk de boekjes van Boer Boris het allerleukst.

Uitdeelzakjes

Dit zijn zakjes waar je wat snoepjes in kan doen, maar ook een mandarijntje, of een uitdeelcadeautje. Je hebt zakjes in verschillende maten, van verschillend materiaal, bijvoorbeeld deze canvas zakjes, of deze papieren flamingo zakjes en passend bij verschillende thema’s, bijvoorbeeld Piraten. Leuk om op te trakteren op school, maar ook om mee naar huis te geven naar een kinderfeestje.

Uitdeelcadeautjes klei

Een cadeautje waar kinderen van alle leeftijd plezier aan beleven. Heerlijk kneden en vormen.


Uitdeelcadeautjes sleutelhanger

Erg leuk zijn ook de sleutelhangers, of tashangers. Er zijn lettersleutelhangers, die leuk zijn om mee te geven na een kinderfeestje. Dit zijn pluche letters. Ieder kind krijgt dan natuurlijk de beginletter van zijn naam. Helemaal leuk wordt het wanneer de kinderen hun eigen sleutelhanger mogen maken op het feestje:

Deze mood octopus sleutelhanger is bekend van tik tok. Niet alleen leuk om aan je sleutel te maken, maar ook leuk om aan de rugtas of etui te hangen.

https://www.bol.com/nl/nl/p/12x-uitdeelzakjes-piraat-feestzakjes-cadeauzakjes-inclusief-stickers-kinderfeest-kinderverjaardag-uitdeelcadeaus-uitdeelzakjes-piraten/9300000042

Zelfgemaakte uitdeelcadeautjes

uitdeelcadeautjes zelf boekjes vouwen

De voorbereidingen voor het kinderfeestje zijn voor de jarige Jop er leuk. Verlanglijstje maken, nachtjes tellen, uitnodigingen maken, vriendjes uitnodigen…. Natuurlijk zijn er ook verassingen: De kamer is versierd met slingers, zijn stoel is versierd als hij beneden komt. Ontbijt in het grote bed… zo heeft ieder gezin zijn eigen tradities. Zie mijn Pinterestmap Birthdaytraditions. Natuurlijk is het ontzettend leuk voor de jarige om met de voorbereidingen van zijn feestje te helpen. Bijvoorbeeld samen de uitdeelcadeautjes maken.

uitdeelcadeautjes bekertjes versiert als eenhoorn
  • armbandjes rijgen van kralen
  • tashangers maken met letterkralen
  • boekjes vouwen van papier met daarbij een potlood als uitdeelcadeautje
  • raket maken met 1 ronde stoepkrijt er in.
  • lege groenten potjes vullen met …. en etiket schrijven
  • kleine potjes vullen met zelfgemaakte appelmoes. Zie mijn blog: Koken met kinderen en etiket erbij schrijven.
  • medailles maken en deze lamineren en aanrijgen.
  • sleutelhangers maken door kleine kleurplaatjes te lamineren, gaatje erin maken en aan een metalen splitring te maken. Het is leuk om dit samen met de kinderen op het kinderfeestje te doen als activiteit.
  • papieren bekertjes versieren met gezichtjes of iets dergelijks. Deze bekertjes kunnen later gebruikt worden voor het drinken of voor een ijsje.

Grabbelton cadeautjes

uitdeelcadeautjes
happy birthday

Onze kinderen zijn nu volwassenen, maar regelmatig komen, op bijvoorbeeld verjaardagen, de herinneringen boven van hun kinderfeestjes. Vast onderdeel was de grabbelton. Ieder kind kwam een keer aan de beurt om te grabbelen. Na een gewonnen spelletje, als een opdracht of bij het naar huis gaan. Het was een hele toer om leuke goedkope cadeautjes voor de grabbelton bij elkaar te zoeken. Vaak kwam ik iets tegen tijdens het winkelen en dacht ik: ‘Laat ik het maar vast kopen voor de grabbelton van de volgende verjaardag. Zo had ik altijd een voorraadje op een geheim plaatjes liggen.


Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Foto van auteur

SCHRIJVER

Ik ben Lisa een moeder van drie volwassen kinderen, oma van twee kleinkinderen en ervaren kleuterlerares met meer dan 30 jaar ervaring in de klas. Mijn passie voor onderwijs en mijn liefde voor kinderen heeft me geleid naar een carrière als leraar bij de kleuters. In al die jaren voor de klas heb ik gezien hoe belangrijk een stevige basis is voor de toekomstige groei en ontwikkeling van kinderen.