Vroeg wakker

Het is normaal dat peuters soms vroeg wakker worden, meestal rond 5-6 uur ’s ochtends. Dit kan een uitdaging zijn voor ouders die zelf willen uitslapen. Er zijn echter een aantal manieren om dit te verbeteren. Hier zijn enkele tips:

  1. Zorg voor een consistent slaapschema: Houdt het slaapschema van uw peuter elke dag hetzelfde, zodat hun lichaam weet wanneer het tijd is om te slapen.
  2. Vermijd overtollige prikkels voor het slapen gaan: Beperk het schermgebruik en vermijd opwindende activiteiten voor het slapen gaan.
  3. Maak het slaapklimaat comfortabel: Zorg voor een comfortabele temperatuur in de slaapkamer, verduister de ruimte en zorg voor een geruststellende omgeving.
  4. Overweeg een zachte en rustgevende muziek: Dit kan helpen bij het in slaap vallen en het handhaven van een vast slaapschema.
  5. Overweeg een vroege ochtendroutine: Plan een kalme en rustige ochtendroutine voor uw peuter om hen voor te bereiden op de dag en hen te helpen zich meer bewust te zijn van wanneer ze wakker zijn.

Onthoud, peuters hebben veel slaap nodig om gezond te blijven en hun motorische en cognitieve ontwikkeling te ondersteunen. Het is belangrijk om hen de juiste hoeveelheid slaap te geven en hen te helpen een goede slaaphygiΓ«ne te ontwikkelen.