Cognitieve ontwikkeling 1 jaar

Cognitieve ontwikkeling bij een 1-jarige baby gaat over hoe ze leren om te begrijpen en te communiceren met de wereld om hen heen. Er zijn een aantal belangrijke veranderingen die plaatsvinden in de cognitieve ontwikkeling van een baby van 1 jaar:

  1. Objectpermanence: Een baby van 1 jaar begint te begrijpen dat objecten nog steeds bestaan als ze niet zichtbaar zijn. Dit betekent dat ze begrijpen dat een speelgoed dat onder een kussen verstopt is, nog steeds bestaat en dat ze het kunnen vinden als ze het willen.
  2. Aandacht: Een 1-jarige baby begint zich meer te concentreren op specifieke objecten of activiteiten en kan ook langer aandacht besteden aan een activiteit.
  3. Imitatie: Een baby van 1 jaar begint ook te imiteren van andere mensen, zoals het nadoen van gezichtsuitdrukkingen of het herhalen van geluiden.
  4. Taalontwikkeling: Een baby van 1 jaar begint ook te communiceren door gebaren, geluiden en woorden te gebruiken.
  5. Onderzoek: Een baby van 1 jaar begint ook meer te onderzoeken door te pakken, te voelen en te proeven van objecten in hun omgeving.

Het is belangrijk om te onthouden dat elk kind uniek is en op een eigen tempo ontwikkelt, en dat de bovenstaande veranderingen niet noodzakelijk bij elk kind op dezelfde leeftijd plaatsvinden.