Bijoortjes

Bijoortjes zijn uitsteeksels op de voorzijde van het oor, nabij de wang, die gedeeltelijk uit kraakbeen bestaan. Het is een aangeboren aandoening die bij kinderen aan beide kanten van het gezicht kan voorkomen. Hoewel bijoortjes in feite onschuldig zijn, kunnen ze cosmetisch gezien niet altijd worden gewaardeerd.

Bijoortjes komen vaak voor bij kinderen en kunnen meerdere keren aan beide kanten van het gezicht voorkomen. De bobbels bestaan gedeeltelijk uit kraakbeen en zijn zichtbaar op de voorzijde van het oor, richting de wang. Vaak zijn bijoortjes onschuldig en veroorzaken ze geen problemen. Echter, sommige mensen vinden de uiterlijke verschijning cosmetisch niet aantrekkelijk.

Er zijn verschillende behandelingen beschikbaar voor bijoortjes, waaronder cosmetische chirurgie om ze te verwijderen. Als u zich zorgen maakt over de uiterlijke verschijning van bijoortjes bij uw kind, is het raadzaam om een ​​arts te raadplegen die gespecialiseerd is in cosmetische geneeskunde of plastische chirurgie.