Bewegen

Beweging is belangrijk voor de ontwikkeling van peuters. Door te bewegen kunnen peuters hun spieren versterken en hun coördinatie verbeteren. Als ouder kun je ervoor zorgen dat je peuter voldoende beweging krijgt door buiten te spelen, te wandelen of te fietsen, of door samen te spelen met een bal of een speelgoedauto. Het is ook belangrijk om te letten op de veiligheid van je peuter tijdens het bewegen, zoals het niet te dicht bij de weg spelen of het dragen van een fietshelm.

Spelen

Spelen is een belangrijke manier voor peuters om te leren en om zichzelf te ontwikkelen. Als ouder kun je ervoor zorgen dat je peuter voldoende speelmogelijkheden heeft door speelgoed aan te bieden dat aansluit bij de leeftijd en de interesses van je peuter, en door samen te spelen met je peuter. Het is ook belangrijk om te letten op de veiligheid van je peuter tijdens het spelen, zoals het niet laten spelen met kleine onderdelen of het toezicht houden bij het gebruik van speelgoed met scherpe randen.

Spelletjes

Spelletjes zijn een leuke manier voor peuters om te leren en om te ontspannen. Als ouder kun je ervoor kiezen om samen met je peuter spelletjes te spelen die aansluiten bij de leeftijd en de interesses van je peuter, zoals memory, puzzels of kleurplaten. Het is ook belangrijk om te letten op de veiligheid van je peuter tijdens het spelen van spelletjes, zoals het niet laten spelen met scherpe voorwerpen of het toezicht houden bij het gebruik van spelletjes met kleine onderdelen.

Sport

Sporten is een goede manier voor peuters om te bewegen en om hun coördinatie te verbeteren. Als ouder kun je ervoor kiezen om samen met je peuter te sporten, zoals te voetballen of te zwemmen, of om je peuter deel te laten nemen aan een peutergym. Het is belangrijk om te letten op de veiligheid van je peuter tijdens het sporten, zoals het dragen van beschermingsmiddelen of het toezicht houden bij het gebruik van sportapparatuur.

Peutergym

Peutergym is een leuke manier voor peuters om te bewegen en om hun coördinatie te verbeteren. Peutergym is een activiteit waarbij peuters onder begeleiding van een instructeur kunnen spelen met verschillende speeltoestellen, zoals klimrekken, trampolines en glijbanen. Peutergym is geschikt voor peuters vanaf ongeveer 2 jaar. Het is belangrijk om te letten op de veiligheid van je peuter tijdens het bezoeken van een peutergym, zoals het naleven van de regels en het toezicht houden op je peuter tijdens het spelen.

Bewegend leren

Bewegend leren is een manier om peuters te laten leren door middel van beweging. Bewegend leren kan bijvoorbeeld plaatsvinden door middel van spelletjes waarbij peuters leren door middel van beweging, zoals het spelen van memory of het doen van een kleurplaat waarbij peuters de kleuren leren door middel van beweging. Bewegend leren is een leuke manier om peuters te laten leren en tegelijkertijd voldoende beweging te geven.

Spelenderwijs bewegen

Spelenderwijs bewegen is een manier om peuters te laten bewegen door middel van spelletjes. Spelenderwijs bewegen kan bijvoorbeeld plaatsvinden door middel van spelletjes waarbij peuters moeten bewegen om het spel te spelen, zoals het spelen van verstoppertje of het doen van een parcours. Spelenderwijs bewegen is een leuke manier om peuters voldoende beweging te geven en tegelijkertijd te laten leren en ontspannen.