Hygiene

Hygi├źne is belangrijk voor de gezondheid en het welzijn van een peuter. Het is van groot belang om de juiste hygi├źnemaatregelen te volgen om besmettelijke ziekten te voorkomen en de groei en ontwikkeling van het kind te bevorderen. Hier zijn een aantal hygi├źnemaatregelen die u kunt volgen om uw peuter gezond te houden:

  1. Handen wassen: Zorg ervoor dat uw peuter regelmatig zijn handen wast met warm water en zeep, vooral na het spelen en na het gebruik van het toilet.
  2. Niezen en hoesten: Leer uw peuter om bij het niezen en hoesten in de binnenkant van zijn elleboog te deppen, in plaats van in zijn handen.
  3. Tandenpoetsen: Poets twee keer per dag de tanden van uw peuter en maak gebruik van fluoride-bevattende tandpasta om de tanden en het tandvlees gezond te houden.
  4. Douchen of badderen: Maak dagelijks gebruik van een bad of douche om uw peuter schoon te houden.
  5. Verzorging van wondjes: Zorg ervoor dat uw peuter regelmatig zijn wondjes dept met een schone doek en bewaak het voor verdere infectie.

Het is belangrijk om te realiseren dat de hygi├źnemaatregelen zich kunnen verschillen afhankelijk van de leeftijd en ontwikkeling van uw peuter. Overleg met uw arts voor meer specifieke aanbevelingen.