Hygiene

Hygiëne is belangrijk voor de gezondheid en het welzijn van een peuter. Het is van groot belang om de juiste hygiënemaatregelen te volgen om besmettelijke ziekten te voorkomen en de groei en ontwikkeling van het kind te bevorderen. Hier zijn een aantal hygiënemaatregelen die u kunt volgen om uw peuter gezond te houden:

  1. Handen wassen: Zorg ervoor dat uw peuter regelmatig zijn handen wast met warm water en zeep, vooral na het spelen en na het gebruik van het toilet.
  2. Niezen en hoesten: Leer uw peuter om bij het niezen en hoesten in de binnenkant van zijn elleboog te deppen, in plaats van in zijn handen.
  3. Tandenpoetsen: Poets twee keer per dag de tanden van uw peuter en maak gebruik van fluoride-bevattende tandpasta om de tanden en het tandvlees gezond te houden.
  4. Douchen of badderen: Maak dagelijks gebruik van een bad of douche om uw peuter schoon te houden.
  5. Verzorging van wondjes: Zorg ervoor dat uw peuter regelmatig zijn wondjes dept met een schone doek en bewaak het voor verdere infectie.

Het is belangrijk om te realiseren dat de hygiënemaatregelen zich kunnen verschillen afhankelijk van de leeftijd en ontwikkeling van uw peuter. Overleg met uw arts voor meer specifieke aanbevelingen.