Engels leren

Leren van een tweede taal, waaronder Engels, kan bijdragen aan de cognitieve, sociale en emotionele ontwikkeling van kinderen. Het kan hen ook helpen hun culturele begrip te vergroten en hen beter voorbereiden op de wereld van morgen.

Er zijn verschillende manieren om kinderen te helpen Engels te leren, waaronder:

  1. Omring hen met Engelse taal: Laat kinderen veel naar Engelse muziek, tv-programma’s, boeken en video’s kijken en hen aanmoedigen om mee te zingen en te praten.
  2. Maak Engels leuk: Maak het leren van Engels leuk door middel van spelletjes, liedjes en verhalen.
  3. Versterk hun basisvaardigheden: Versterk de basisvaardigheden van uw kind, zoals lezen en schrijven, in hun moedertaal, om hen te helpen bij het leren van Engels.
  4. Betrek hen bij Engelse activiteiten: Betrek kinderen bij Engelse activiteiten en groepen, zoals Engelse les, Engelse speelgroepen of Engelse conversatieclubs.
  5. Werk samen met school: Werk samen met school om ervoor te zorgen dat uw kind op school Engelse les krijgt en hen aanmoedigt om Engels te oefenen met hun leraar en medeleerlingen.

Het is belangrijk om te onthouden dat het leren van een tweede taal tijd, toewijding en consistentie vereist. Het is belangrijk om de taalontwikkeling van uw kind te respecteren en hen te steunen in hun eigen proces. Ook is het belangrijk om te realiseren dat het leren van een tweede taal op een jonge leeftijd de beste resultaten oplevert, maar het is nooit te laat om te beginnen.